Trainingsacteren

Trainingsacteur of Co-trainer nodig? 

Trainingsacteren is het spelen van rollen bij allerlei lessen en trainingen. In principe kan iedereen die in contact komt met andere met trainingsacteurs oefenen hoe ze het beste met bepaald gedrag overweg kunnen. Een trainingsacteur word in hoofdzaak ingezet als rollenspelacteur zodat deelnemers kunnen oefenen met bepaalde soorten van gedrag en communicatie. Er bestaan verschillende soorten acteurs: Fysieke acteurs, Lotus patiënten en junior- en senioracteurs, co-trainers en nog een aantal specificaties.  

Al 15 jaar ben ik trainingsactrice. Ik ben werkzaam bij uniformberoepen, opleidingen binnen hogescholen (lerarenopleidingen, zorg en welzijn en pedagogiek en communicatie), bibliotheken en supermarkten.

Ik ben op de minor trainingsacteren afgestudeerd aan de HBO opleiding Docent Theater (NHL-Stenden).

Over de jaren heen heb ik voldoende werkervaring opgedaan om mijzelf senior acteur te kunnen noemen en co-trainer in bepaalde beroepen.

Op maat verzorg ik een opleiding voor trainingsacteurs en ik geef workshops aan trainers zodat zij leren hoe zij een trainingsacteur optimaal kunnen inzetten.

Ben je (op korte termijn) op zoek naar een trainingsactrice neem dan contact op. Mocht ik niet beschikbaar zijn dan kan ik je in contact brengen met een collega uit mijn netwerk. 


Trainingsacteur theater Trouwamtenaar Friesland BABS

Workshop voor docenten/trainers: Werken met Trainingsacteurs

Voor trainers en docenten organiseer ik workshops Werken met Trainingsacteurs.

Een workshop waarbij wordt ingegaan op de hoe, wat en waarom van het werken met een trainingsacteur. In deze workshop kom je te weten:

- Wat een trainingsacteur doet. De verschillende soorten trainingsacteurs en welke geschikt zijn voor welke taken/verantwoordelijkheden.

- Wat de beste rolverdeling is tussen de trainer/docent en de acteur.

- De voorbereiding met de acteur. 

- Het introduceren van de acteur aan de groep zodat de groep in de leerstand komt (en niet in de weerstand).

- Verschillende werkvormen.

- Interventietechnieken.

- Verschillende manieren van feedback geven.

- Tips en tricks.

Deze workshop duurt 3 uur.

Bij deze workshop ga je naar huis met theorie en praktijkervaring en een reader om alles op een later moment nogmaals door te nemen. 

Neem voor meer informatie contact op


(privé)Cursus Trainingsacteren

Bij mij kun je terecht voor een cursus trainingsacteren.

Deze cursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur en een stagemoment. Het kan in de vorm van privéles en in groepsverband. 

Ik leg je uit wat trainingsacteren precies inhoudt en hoe je dat doet.  

Acteerervaring is voor het volgen van deze cursus niet verplicht maar wel een pre. Om als trainingsacteur aan het werk te gaan is acteerervaring wel nodig.

Neem voor meer informatie contact op