Blog

Ik heb gister een vriendin de stuipen op het lijf gejaagd!

 

Check haar blog:

Op een zaterdagavond ergens in mei lag een jonge vrouw in bed. Moe, maar heel voldaan na heerlijk werken in haar tuin.  Haar man en kinderen waren een paar daagjes weg en ze mocht het hele grote bed voor zichzelf gebruiken. Ze was best wel trots op zichzelf, want alleen thuis zijn ging bij haar toch vaak gepaard met een verhoogd gevoel van cortisol in haar lijf, veroorzaakt door ‘vecht, vlucht of freeze- reacties. Deze keer had ze hier echter weinig last van, totdat ze ineens een heleboel motoren vlak in de buurt hoorde racen door de straat. Er werd veel bij geschreeuwd en het gas werd in het rustige centrum van het dorp door velen van hen flink opengetrokken. Een bedreigend geluid, wat maakte dat de cortisol- meter ineens de hoogte in schoot. Al helemaal toen ook 1 van de motoren richting mijn huis leek te rijden en er meerdere stemmen te horen waren. Toen sloeg ineens het hoofd van de jonge vrouw op hol: ‘De hell’s angels zijn op boeventocht. 1 van hun doelwitten is mijn huis, waarvan ze de informatie hebben dat daar een vrouw alleen thuis is. ‘Een lekker stukje vlees zo voor de zaterdagavond’.
Verstijfd lag de vrouw in bed, zichzelf toesprekend dat het allemaal wel meevalt en dat ze haar hoofd maar goed onder de dekens moet houden zodat die brute verkrachters haar niet op zouden merken. Want als ik hun niet zie, zien ze misschien mij ook niet, was haar kinderlijke beredenering.
Na een tijdje verdwenen langzaam de geluiden, lag de jonge vrouw nog onaangeroerd in bed en maakte stress langzaam plaats voor ontspanning.
Dit hele verhaal was alweer wat naar de achtergrond verdwenen, totdat het plotseling weer helemaal actueel was.
Dezelfde jongedame lag weer in hetzelfde grote bed. Dit keer niet alleen, maar wakend over haar kuchelende, door koorts bevangen dochter. Ineens hoorde ze daar weer motor-geluiden. Direct kwam weer dezelfde angst van een week  tevoren omhoog en kwam ze per direct in de vecht-modus; ze had nu immers 2 kinderen om te verdedigen. Ze was vergeten de deur op het slot te doen, dus de aanvallers zouden zo naar binnen kunnen lopen…
Met bonkend hart liep ze de trap af naar de deur beneden in de hal. Terwijl ze daarheen liep zag ze door het raam dat er al een motorpak onderweg was naar diezelfde deur!!! Wel een lief kleurtje roze op het motorpak, voor een eventuele brute verkrachter, schoot er nog door haar hoofd.

En toen stond jij daar Kyra, ons lieve huisvriendin Kyra.

'Zin om binnenkort een rondje achterop te gaan?'

'Ja dat lijkt me heel leuk!'

24 mei 2021

Beton

 

Winkelen winkelen winkelen

Shoppen shoppen

Consumeren

Nieuwe schoenen

Nieuwe kleren

Altijd maar iets nieuws kopen kopen kopen. 

Iedere dag tussen het beton door lopen. 

Verharde wegen. Omgekapte bomen.

Uitlaatgassen. Hekjes overal omheen. 

Geen bosgeur snuiven, geen groen, geen torenhoge duinen, waar je stiekem iets achter kan doen. Of vlug plassen omdattie te ver is, de wc. 

Nee voor mijn dagelijkse frisse lucht loop ik naar de supermarkt. Zucht...

6 maart 2016

Toen ik een keer niet kon slapen schreef ik dit versje:

Waf...

Een hond.

Blaft.

Die hond blaft!

Van wie is die?

Waf! Waf!

Van wie is die hond?

Die hond die steeds blaft!

Wie schiet die hond?!

Wa- PAF!

25 mei 2020